Szövetség a Mátráért Mozgalom

A Szövetség a Mátráért Mozgalom életre hívásával egy kivételes, értékteremtő folyamat indult útjára.

A Mátra Isten ajándéka, kincsei adottak, ezért nem a saját képünkre kell formálni, csupán elő kell csalogatni az értékeit. A 2017 elején életbe lépett új turisztikai törvény a korábbitól eltérő fejlesztési kereteket jelölt ki. Ennek értelmében azok a térségek számíthatnak fejlesztési forrásokra, melyek nem szigetszerűen, hanem térségi szinten erősítik turisztikai vonzerejüket.

Az országban jelenleg három kiemelt turisztikai fejlesztési térség van: Balaton, Sopron-Fertő és Tokaj–Felső-Tisza–Nyírség. Ez a státusz komoly forrásokat jelent az érintett régióknak, a Balaton 300 milliárd, Sopron-Fertő mintegy 70 milliárd, Tokaj–Felső-Tisza–Nyírség pedig 102 milliárd forintból fejlődhet tovább. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 őszén újabb jelölteket javasolhat a Kormány felé, így a tét nem kevesebb, mint az, hogy a Mátra is a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek sorába lépjen.


Ez egy kivételes lehetőség, melyhez elengedhetetlen a térség településeinek és szakmai szervezeteinek összefogása, s az, hogy a Mátra tekintetében mindenki egységben gondolkodjon. A kiemelt turisztikai fejlesztési térség címet és az ezzel járó forrásokat csak alázatos munkával lehet elérni, s a következő hónapok legfőbb feladata egy olyan munkaanyag készítése a szövetség tagjaival, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kormány elé terjeszthet. A dokumentum tartalmazza majd a térség fejlesztendő, illetve új turisztikai attrakcióit.

Csatlakozzon Ön is a Szövetség a Mátráért Mozgalomhoz! Várunk minden tenni akarót, – legyen magánszemély, szervezet vagy vállalkozás -, akik ötleteikkel, javaslataikkal vagy önkéntes munkájukkal közösségünk tagjává szeretnének válni, közös szenvedélyünk, a Mátra fejlődése érdekében!

Üdvözlettel: Horváth László, országgyűlési képviselő, a Szövetség a Mátráért Mozgalom alapítója

Várjuk üzenetét!