Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

A Parádfürdői Állami Kórházban – uniós pályázati forrásból – idén közel 90 millió forint értékben megújulnak és energiahatékonyabbak lesznek a szolgálati lakásokat biztosító épületek. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: ez már a sokadik nyertes pályázata az intézménynek, s példás, hogy minden elérhető forrást próbálnak megragadni.

2013-ban egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően 313 millió forintos fejlesztés indult a nagy múltú kórházban. A munkálatok során többek közt hőszigetelték a főépületet, kicserélték a nyílászárókat, s korszerű fűtőberendezéseket helyeztek üzembe – emlékeztetett a képviselő.

Most újabb 89,8 millió forint fordítható felújításokra, hiszen a kórház sikeresen pályázott és nyert a Széchényi 2020/ Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatási rendszeréhez benyújtott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló: „A Parádfürdői Állami Kórház épületenergetikai fejlesztése” című projekttel.

A pályázati pénzből az energetikai korszerűsítés érdekében kicserélik a Juliette néven ismert épület nyílászáróit, elvégzik az épület hőszigetelését. A tetőre napelemek kerülnek, hogy megújuló energia is segítse a kórházi épület takarékos energiaellátását. Ugyancsak ebből a pályázati forrásból korszerűsödik a kórház Kossuth út 362. szám alatt található ingatlanja. Itt hasonló tartalmú korszerűsítés zajlik majd, mint a Juliette épület esetében. A nyílászárók cseréje mellett, itt is napelemek segítik a lakások melegvíz ellátását.

A kórház az érintett épületek energetikai fejlesztésével energiát takarít meg, növeli az ingatlanok üzemeltetésének biztonságát, és jelentős költségmegtakarítást érhet el. Mindezen fontos tételeken túl a fejlesztés hozzájárul a humán erőforrás megtartásához, annak minőségi újrapótlásához, mellyel az intézmény a betegellátás biztonságát, színvonalának emelését tudja megvalósítani.

A projekt befejezésének tervezet időpontja: 2017. szeptember 30.

 

www.horvathlaszlo.hu

Fotó: www.paradfurdo.hu

Megosztás "Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak" az alábbiakkal

Fejlesztések - Hasonló cikkek
aug. 15., 35 napja

Megszépül a pétervásárai óvoda

Megszépül a pétervásárai óvodaTöbb mint 160 millió forintból újul meg a pétervásárai óvoda. A hamarosan induló fejlesztés során tornaszoba épül, korszerűsítik az épület infrastruktúráját és az utcafronti épület bővítésével egy 12-14 fős bölcsődei részleget is kialakítanak. Felújítják a játszóudvart, a zöldfelületeket és újabb ...

aug. 11., 39 napja

Megújul az óvoda Kápolnán

Megújul az óvoda Kápolnán200 millió forintból újul meg Kápolnán a Tündérkert Óvoda. A fejlesztés keretében 14 gyermek fogadására alkalmas bölcsődét alakítanak ki, mely Kápolna, Aldebrő és Tófalu településeket szolgálja ki. Ez nagy előrelépés, hiszen a közelben jelenleg nem érhető el bölcsődei ellátás. Az ...

aug. 9., 41 napja

Megújul a siroki polgármesteri hivatal

Megújul a siroki polgármesteri hivatalSirokban ezekben a hetekben is serényen dolgoznak a polgármesteri hivatal felújításán. A községháza 20 millió forintból szépül meg, épül újjá: külső szigetelés, tető- és nyílászáró-csere valósul meg állami támogatásból, melyhez a forrást a belügyminisztérium biztosítja. A korszerűsítés eredményeként a helyi ...