Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

A Parádfürdői Állami Kórházban – uniós pályázati forrásból – idén közel 90 millió forint értékben megújulnak és energiahatékonyabbak lesznek a szolgálati lakásokat biztosító épületek. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: ez már a sokadik nyertes pályázata az intézménynek, s példás, hogy minden elérhető forrást próbálnak megragadni.

2013-ban egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően 313 millió forintos fejlesztés indult a nagy múltú kórházban. A munkálatok során többek közt hőszigetelték a főépületet, kicserélték a nyílászárókat, s korszerű fűtőberendezéseket helyeztek üzembe – emlékeztetett a képviselő.

Most újabb 89,8 millió forint fordítható felújításokra, hiszen a kórház sikeresen pályázott és nyert a Széchényi 2020/ Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatási rendszeréhez benyújtott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló: „A Parádfürdői Állami Kórház épületenergetikai fejlesztése” című projekttel.

A pályázati pénzből az energetikai korszerűsítés érdekében kicserélik a Juliette néven ismert épület nyílászáróit, elvégzik az épület hőszigetelését. A tetőre napelemek kerülnek, hogy megújuló energia is segítse a kórházi épület takarékos energiaellátását. Ugyancsak ebből a pályázati forrásból korszerűsödik a kórház Kossuth út 362. szám alatt található ingatlanja. Itt hasonló tartalmú korszerűsítés zajlik majd, mint a Juliette épület esetében. A nyílászárók cseréje mellett, itt is napelemek segítik a lakások melegvíz ellátását.

A kórház az érintett épületek energetikai fejlesztésével energiát takarít meg, növeli az ingatlanok üzemeltetésének biztonságát, és jelentős költségmegtakarítást érhet el. Mindezen fontos tételeken túl a fejlesztés hozzájárul a humán erőforrás megtartásához, annak minőségi újrapótlásához, mellyel az intézmény a betegellátás biztonságát, színvonalának emelését tudja megvalósítani.

A projekt befejezésének tervezet időpontja: 2017. szeptember 30.

 

www.horvathlaszlo.hu

Fotó: www.paradfurdo.hu

Megosztás "Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak" az alábbiakkal

Fejlesztések - Hasonló cikkek
jan. 15., 8 napja

Közel 475 millió forint támogatásban részesült Erdőkövesd

Közel 475 millió forint támogatásban részesült ErdőkövesdTámogatási döntés született: Erdőkövesden végre rendeződik a bel-és csapadékvíz-elvezetés, megújul az orvosi rendelő, a művelődési ház és a hivatal is! A csapadék- és a belvíz az elmúlt években jelentősen veszélyeztette a település értékeit, így a beruházás nagy segítséget jelent majd az ...

jan. 13., 10 napja

Bővülő munkahelyek, növekvő gazdaság – van még teendő térségünkben, de jó az irány!

Bővülő munkahelyek, növekvő gazdaság – van még teendő térségünkben, de jó az irány!Gazdasági évnyitót tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol elhangzott: a megye gazdasága a válság után újjáéledt, növekedési pályára állt. 2017-ben az egy főre jutó beruházások értéke és az egy főre jutó ipari termelés is meghaladta az országos átlagot: növekedtek ...

jan. 13., 10 napja

Egercsehi: az útfelújítás után indul az iskola és az egészségház fejlesztése is!

Egercsehi: az útfelújítás után indul az iskola és az egészségház fejlesztése is!A településen tavaly a Petőfi út kapott új aszfaltréteget, s a fejlesztések idén tovább folytatódnak: megújul a sportpálya, az iskolában felújítják a tantermeket, kicserélik a nyílászárókat és a padlóburkolatokat, hőszigetelik az épületet, de az öltöző és a tornaterem is megszépül. A ...