Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak

A Parádfürdői Állami Kórházban – uniós pályázati forrásból – idén közel 90 millió forint értékben megújulnak és energiahatékonyabbak lesznek a szolgálati lakásokat biztosító épületek. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: ez már a sokadik nyertes pályázata az intézménynek, s példás, hogy minden elérhető forrást próbálnak megragadni.

2013-ban egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően 313 millió forintos fejlesztés indult a nagy múltú kórházban. A munkálatok során többek közt hőszigetelték a főépületet, kicserélték a nyílászárókat, s korszerű fűtőberendezéseket helyeztek üzembe – emlékeztetett a képviselő.

Most újabb 89,8 millió forint fordítható felújításokra, hiszen a kórház sikeresen pályázott és nyert a Széchényi 2020/ Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatási rendszeréhez benyújtott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló: „A Parádfürdői Állami Kórház épületenergetikai fejlesztése” című projekttel.

A pályázati pénzből az energetikai korszerűsítés érdekében kicserélik a Juliette néven ismert épület nyílászáróit, elvégzik az épület hőszigetelését. A tetőre napelemek kerülnek, hogy megújuló energia is segítse a kórházi épület takarékos energiaellátását. Ugyancsak ebből a pályázati forrásból korszerűsödik a kórház Kossuth út 362. szám alatt található ingatlanja. Itt hasonló tartalmú korszerűsítés zajlik majd, mint a Juliette épület esetében. A nyílászárók cseréje mellett, itt is napelemek segítik a lakások melegvíz ellátását.

A kórház az érintett épületek energetikai fejlesztésével energiát takarít meg, növeli az ingatlanok üzemeltetésének biztonságát, és jelentős költségmegtakarítást érhet el. Mindezen fontos tételeken túl a fejlesztés hozzájárul a humán erőforrás megtartásához, annak minőségi újrapótlásához, mellyel az intézmény a betegellátás biztonságát, színvonalának emelését tudja megvalósítani.

A projekt befejezésének tervezet időpontja: 2017. szeptember 30.

 

www.horvathlaszlo.hu

Fotó: www.paradfurdo.hu

Megosztás "Közel 90 millió forint a Parádi Állami Kórháznak" az alábbiakkal

Fejlesztések - Hasonló cikkek
okt. 31., 19 napja

Béremelés az egészségügyben!

Béremelés az egészségügyben!Novembertől mintegy 98 ezer egészségügyi dolgozó, köztük 79 ezer szakdolgozó és 16 ezer szakorvos bére emelkedik. Az orvosok újabb 100 ezer forintos emelést kapnak, míg a szakvizsgával még nem rendelkezők és a gyógyszerészek 50 ezer forintos, a szakdolgozók pedig 12%-os ...

okt. 25., 26 napja

Négyévszakos felvonó épül a Mátraszentistváni Síparkban

Négyévszakos felvonó épül a Mátraszentistváni Síparkban150 millió forintos kormányzati támogatással és 650 millió forintos saját erőből épül a Mátraszentistváni Sípark új felvonója. Az új eszközt nem csak az a 40-50 ezer síelő használhatja majd, aki évente a téli szezonban síparkba érkezik, hanem egész évben áll ...

okt. 12., 39 napja

Közel 300 millió forintos pályázati támogatásban részesült a Mátra Múzeum

Közel 300 millió forintos pályázati támogatásban részesült a Mátra MúzeumÚjabb jó hír Gyöngyösön! Közel 300 millió forintos pályázati támogatásban részesült a Mátra Múzeum. A támogatás 100%-os, így önerőt nem igényel. A fejlesztés eredménye újabb vonzerőt jelent majd Gyöngyös számára! Báryné dr. Gál Edit, az intézmény igazgatója a Kékes Online kérdésére ...