Immár két kormányablak Gyöngyösön

Immár két kormányablak Gyöngyösön

Immár két kormányablak szolgálja a gyöngyösieket és a térségben élőket, ezzel elsősorban az ügyfelek nyertek, hiszen választhatják a hozzájuk közelebb esőt, a számukra könnyebben megközelíthetőt – erről beszélt a járási hivatal vezetője, dr. Bekecs Andrea az Eszperantó úti kormányablak ünnepélyes átadásán.

Egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek az egykori okmányiroda átalakításában, illetve az ügyfeleknek az építkezés idején tanúsított türelmükért.

Horváth László országgyűlési képviselő, korábbi kormánymegbízott arról beszélt: a “jó állam” koncepciója vezérli a közigazgatás átalakítását. Ennek fontos egységei a kormányablakok. A “jó állam” azonban elsősorban az érte dolgozó jó emberektől valósulhat meg – utalt az ügyintézők és az államigazgatásban dolgozók felelősségére a képviselő.

Kovács Zoltán államtitkár azt hangsúlyozta: a korszerűsítések folytatódnak, ősztől új ügyfélhívó rendszer áll üzembe, emellett egyre több ügy lesz elektronikusan intézhető, ami egyfelől az igazgatás terheit csökkenti, másfelől az ügyfelek idejét kíméli.

Az állampolgárok és a vállalkozások zsebét is igyekszik kímélni a kormány, ezért indított “közvéleménykutatást” arról, hogy mely ügytípusok igazgatási díjait töröljék el, vagy csökkentsék – jegyezte meg.

A hat hete már működő kormányablak ünnepélyes átadásaként a nemzeti színű szalagot dr. Tatár László alpolgármester, Horváth László, Kovács Zoltán, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Bekecs Andrea vágta át.

2015.06.12.

fotó és forrás: gyongyos.hu

 

 

Megosztás "Immár két kormányablak Gyöngyösön" az alábbiakkal

Államigazgatási reform - Hasonló cikkek
máj. 30., 1790 napja

Folyamatos a párbeszéd a közigazgatás szereplőivel

Folyamatos a párbeszéd a közigazgatás szereplőivelSzerdán a Heves Megyei Kormányhivatal adott helyet a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) soron következő fórumának. Az önkormányzati érdekek védelmére hivatott szervezet lehetőséget nyújtott a településvezetők észrevételeinek megvitatására. Aki közösségi életet irányít, az igen összetett feladatot vállal – fogalmazott dr. ...

ápr. 11., 1839 napja

Rétvári Bence: az emberek segítése az állam kötelessége

Rétvári Bence: az emberek segítése az állam kötelességeDemokratikus deficitet jelent, a jogállamba vetett hitet rendíti meg, ha az embereknek rosszak a tapasztalataik a hivatalos, hatósági ügyek intézéséről. Együttműködési hajlandóságot, segítőkészséget kell látniuk. Az állam előírása, hogy adott esetekben erre szükség van, ezért alapvető erkölcsi kötelességünk, hogy a ...

jan. 3., 1936 napja

Történelmi nap az államigazgatásban

Történelmi nap az államigazgatásbanAz idei esztendő első munkanapja történelmi értékű, valóban „nagybetűs” nap a magyar államigazgatásban. Az új államigazgatási rendszer elkezdte a működését – hangsúlyozta mai, pétervásárai sajtótájékoztatóján Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Mint mondta, ahhoz, hogy zökkenőmentes ...