Egészségfejlesztési iroda nyílik Parádfürdőn

http://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2013/08/8125.jpgEgészségfejlesztési iroda nyílik Parádfürdőn

A Parádfürdői Állami Kórház sikeres pályázata eredményeként, a kormány támogatásának köszönhetően hamarosan Parádfürdőn is egészségfejlesztési iroda nyílik – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, kormánymegbízott.

Szavai szerint országosan 7 milliárd forintot biztosít arra a Fidesz-kormány, hogy az idős, egyedül élő emberek, vagy bárki, aki egészségügyi tanácsadásra, segítségre szorul, fel tudjon keresni egy ilyen irodát. Országszerte összesen 58 olyan település van, ahol rövidesen elindul ez a szolgáltatás, amely kiegészíti az egészségügyi alapellátást. Az 58 járásban uniós forrásból létrehozott irodák közül 18 a leginkább hátrányos helyzetű településeken található.

Heves megyében Parádfürdő mellett Füzesabonyban és Hatvanban nyílik egészségfejlesztési iroda.

Heves megyében Parádfürdő mellett Füzesabonyban és Hatvanban nyílik egészségfejlesztési iroda.

Az egészségfejlesztési irodában lesz egészségügyi tanácsadás, bemutatják az egészséges életmódot, közösségi programokat szerveznek. Krízishelyzetekben pszichológiai tanácsadást is nyújtanak. Segítik például a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésről, vagy a fekvőbeteg szakellátást követően oda irányított azon embereket, akik életmódváltásra szorulnak. Akinek például a háziorvos azt tanácsolta, fogyjon le, vagy szokjon le a dohányzásról, az egészségfejlesztési iroda nyújt további segítséget életmód-tanácsadással, dietetikusok közreműködésével.

Az egészségfejlesztési irodában a környékről származó, helyi ismeretekkel rendelkező alkalmazottak dolgoznak majd, hiszen ők azok, akik a helyi viszonyok ismeretében könnyebben és eredményesebben el tudják érni a rászorulókat – például az egyedül élő idős embereket, a hátrányos helyzetű családokat, a túlzott alkoholfogyasztókat, a pszichiátriai problémában szenvedőket.

Az egészségfejlesztési irodák irányításáért, módszertani tanácsadásáért az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) a felelős. A hálózatfejlesztés első állomását jelentik a most induló irodák. A tervek szerint még az idén kiépül a lelki egészségügyi központok hálózata is – hangsúlyozta Horváth László.

A sajtótájékoztatón Mudriczki József, Parád polgármestere elmondta: a kormányzati támogatás révén egy több mint 124 millió forintos projekt valósulhat meg Parádfürdőn. Dr. Suskó Mihály főorvos, projektmenedzser arról beszélt, hogy minden elérhető forrást próbálnak megragadni, s ez már az ötödik nyertes pályázatuk. Az irodában – amelynek vezetője Szakács Ibolya lesz – október elsejétől fogadják a rászorulókat, személyre szóló tanácsadással. Tervezik egyebek mellett önsegítő csoportok alakítását is.

 

horvathlaszlo.hu

Fotó: Lénárt Márton

2013. augusztus 16.

Megosztás "Egészségfejlesztési iroda nyílik Parádfürdőn" az alábbiakkal

Első az egészség - Hasonló cikkek
feb. 13., 69 napja

Nagyszerű adatok a Mofettából: 2017-re megduplázódott a gyógykezelések száma!

Nagyszerű adatok a Mofettából: 2017-re megduplázódott a gyógykezelések száma!Az első Orbán-kormány támogatásával Mátraderecskén megépült hazánk egyetlen gyógygázfürdője, egy 2012-es kormányrendelet szerint már 85%-os támogatással, receptre is igényelhető lett a kezelés. 2017-re újabb jelentős eredményt értünk el, gyógyhellyé nyilvánították Mátraderecskét. Tavaly már több mint 36 ezer mofetta-kezelés segített enyhíteni a ...

okt. 31., 174 napja

Béremelés az egészségügyben!

Béremelés az egészségügyben!Novembertől mintegy 98 ezer egészségügyi dolgozó, köztük 79 ezer szakdolgozó és 16 ezer szakorvos bére emelkedik. Az orvosok újabb 100 ezer forintos emelést kapnak, míg a szakvizsgával még nem rendelkezők és a gyógyszerészek 50 ezer forintos, a szakdolgozók pedig 12%-os ...

márc. 16., 403 napja

Babamentő inkubátor Gyöngyösön

Babamentő inkubátor GyöngyösönBabamentő inkubátort adtak át a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban csütörtökön. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az inkubátor ugyan egy kis eszköz, de annak az újszülöttnek, akinek az életben maradását szolgálja majd, az egész világot jelentheti. Hozzátette: a kórház ...