Brüsszelben is határozott politikára van szükség

http://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpgBrüsszelben is határozott politikára van szükség

A hazai érdekekért határozottan kiálló politikát kell folytatni az Európai Unióban – hangsúlyozta Horváth László országgyűlési képviselő és Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a május 25-i EP-választás kapcsán tartott gyöngyösi sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Horváth László kiemelte, hogy az április 6-ai országgyűlési választásokon a választópolgárok többsége igent mondott az elmúlt 4 év munkájára, s bizalmat szavazott a Fidesz-KDNP-nek. Úgy fogalmazott, komoly megmérettetésen, maratoni futáson vagyunk túl, s bár a célba már beértünk, ahhoz, hogy a győzelem értéke és ereje megmaradjon, előttünk áll még jó pár méter.

Hozzátette: a május 25-ei európai parlamenti választás tétje, hogy lesz-e elég erőnk ahhoz, hogy megvédjük, amit elértünk, s kiharcoljuk, ami jár nekünk. Mint mondta, a jövőben is tovább kell menni a megkezdett úton, az Európai Parlamentbe pedig olyan képviselőkre van szükség, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért. Horváth László emlékeztetett arra, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően a gyöngyösi térségben is jelentős teher került le a magyar családok válláról. Mint mondta, következő lépésként a gazdasági szereplők rezsiköltségeit is csökkentené a kormány. Szólt arról is, hogy Heves megye és Gyöngyös gazdasága is növekedési pályára állt, a reál- és nettóbérek növekedtek, a munkanélküliek aránya pedig az országos átlag alá süllyedt. A képviselő kiemelte továbbá, hogy a következő fejlesztési ciklusban 10 ezer 500 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezhet Magyarországra, s közös felelősségünk, hogy harcoljunk érte. Hozzátette, hogy a közelmúltban elkezdődött gyöngyösi fejlesztések – például a belvárosi rehabilitáció, a sástói fejlesztés, a Bugát Pál Kórház és a Berze-Nagy János Gimnázium – is uniós forrásnak köszönhetőek.

Az országgyűlési képviselő kitért a földvédelmi törvényre is, amely a nyugat-európai mintákhoz hasonlóan megnehezíti a külföldiek földvásárlását. Horváth László kiemelte, most először van lehetőségünk arra, hogy Dömötör Csaba személyében egy gyöngyösi származású képviselőt küldjünk az Európai Parlamentbe. Ezért is fontos, hogy május 25-én minél többen szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára, hiszen Gyöngyöst és térségét is megilleti a további fejlődés lehetősége.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője hangsúlyozta, hogy a választók május 25-én arról döntenek, hogy egy építkező, a nemzeti érdekeket előtérbe helyező politika irányába teszik-e le a voksukat. Az elmúlt 4 év eredményeiről szólva elmondta, hogy a magyar válságkezelés sikeres volt, stabilizálódott a gazdaság, 3% alatti a költségvetési hiány, csökkent az államadósság, s magyar családok terhei is. Ez a munka pedig folytatásra érdemes.

Kiemelte, ha az Európai Parlamentben nem képviseljük jól országunk érdekeit, azt más nem fogja megtenni helyettünk, épp ezért fontos, hogyan és hány Fidesz-KDNP-s képviselővel folytatjuk a munkát. Pelczné dr. Gáll Ildikó azt kérte a választóktól, hogy végvárként tekintsenek Brüsszelre, ahol az eddig elért eredményeinket kell megvédenünk. Ez pedig csak akkor sikerülhet, ha a magyar uniós küldöttségben nagy arányban kapnak helyet a Fidesz-KDNP képviselői.

2014.05.08.

www.horvathlaszlo.hu

fotó: Czímer Tamás

Megosztás "Brüsszelben is határozott politikára van szükség" az alábbiakkal

Gyöngyösi választókerület - Hasonló cikkek
máj. 26., 116 napja

A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól

A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szólA 2018-as költségvetés a stabilitás, a kiszámíthatóság és a fejlődés költségvetése, mely elsősorban a munkából élőkről, a gyermeket nevelő családokról és az ország védelméről szól, de minden magyar számára megteremti a lehetőséget arra, hogy ismét léphessen egyet előre a saját ...

máj. 23., 119 napja

Segítség a mátrai szőlő- és gyümölcstermelőknek

Segítség a mátrai szőlő- és gyümölcstermelőknekA szélsőséges időjárás okozta mezőgazdasági károk enyhítésére tett kormányzati intézkedésekről tartott tegnap sajtótájékoztatót Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, Győrffy Balázs, a  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Gyöngyöstarjánban.  Az elmúlt időszakban hóesés, ...

máj. 15., 127 napja

Kiemelt turisztikai térséggé válhat a Mátra

Kiemelt turisztikai térséggé válhat a MátraIdén 130 éves a mátrai turizmus. Ebből az alkalomból tartott ma konferenciát a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület és a Gyöngyös Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület a mátrafüredi Hotel Ózonban. A rendezvény megnyitójában Kápolnai Nagy Ágnes, a 11 éve alakult Mátra Jövője Turisztikai ...