Brüsszelben is határozott politikára van szükség

http://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpghttp://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1900.jpgBrüsszelben is határozott politikára van szükség

A hazai érdekekért határozottan kiálló politikát kell folytatni az Európai Unióban – hangsúlyozta Horváth László országgyűlési képviselő és Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a május 25-i EP-választás kapcsán tartott gyöngyösi sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Horváth László kiemelte, hogy az április 6-ai országgyűlési választásokon a választópolgárok többsége igent mondott az elmúlt 4 év munkájára, s bizalmat szavazott a Fidesz-KDNP-nek. Úgy fogalmazott, komoly megmérettetésen, maratoni futáson vagyunk túl, s bár a célba már beértünk, ahhoz, hogy a győzelem értéke és ereje megmaradjon, előttünk áll még jó pár méter.

Hozzátette: a május 25-ei európai parlamenti választás tétje, hogy lesz-e elég erőnk ahhoz, hogy megvédjük, amit elértünk, s kiharcoljuk, ami jár nekünk. Mint mondta, a jövőben is tovább kell menni a megkezdett úton, az Európai Parlamentbe pedig olyan képviselőkre van szükség, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért. Horváth László emlékeztetett arra, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően a gyöngyösi térségben is jelentős teher került le a magyar családok válláról. Mint mondta, következő lépésként a gazdasági szereplők rezsiköltségeit is csökkentené a kormány. Szólt arról is, hogy Heves megye és Gyöngyös gazdasága is növekedési pályára állt, a reál- és nettóbérek növekedtek, a munkanélküliek aránya pedig az országos átlag alá süllyedt. A képviselő kiemelte továbbá, hogy a következő fejlesztési ciklusban 10 ezer 500 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezhet Magyarországra, s közös felelősségünk, hogy harcoljunk érte. Hozzátette, hogy a közelmúltban elkezdődött gyöngyösi fejlesztések – például a belvárosi rehabilitáció, a sástói fejlesztés, a Bugát Pál Kórház és a Berze-Nagy János Gimnázium – is uniós forrásnak köszönhetőek.

Az országgyűlési képviselő kitért a földvédelmi törvényre is, amely a nyugat-európai mintákhoz hasonlóan megnehezíti a külföldiek földvásárlását. Horváth László kiemelte, most először van lehetőségünk arra, hogy Dömötör Csaba személyében egy gyöngyösi származású képviselőt küldjünk az Európai Parlamentbe. Ezért is fontos, hogy május 25-én minél többen szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára, hiszen Gyöngyöst és térségét is megilleti a további fejlődés lehetősége.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője hangsúlyozta, hogy a választók május 25-én arról döntenek, hogy egy építkező, a nemzeti érdekeket előtérbe helyező politika irányába teszik-e le a voksukat. Az elmúlt 4 év eredményeiről szólva elmondta, hogy a magyar válságkezelés sikeres volt, stabilizálódott a gazdaság, 3% alatti a költségvetési hiány, csökkent az államadósság, s magyar családok terhei is. Ez a munka pedig folytatásra érdemes.

Kiemelte, ha az Európai Parlamentben nem képviseljük jól országunk érdekeit, azt más nem fogja megtenni helyettünk, épp ezért fontos, hogyan és hány Fidesz-KDNP-s képviselővel folytatjuk a munkát. Pelczné dr. Gáll Ildikó azt kérte a választóktól, hogy végvárként tekintsenek Brüsszelre, ahol az eddig elért eredményeinket kell megvédenünk. Ez pedig csak akkor sikerülhet, ha a magyar uniós küldöttségben nagy arányban kapnak helyet a Fidesz-KDNP képviselői.

2014.05.08.

www.horvathlaszlo.hu

fotó: Czímer Tamás

Megosztás "Brüsszelben is határozott politikára van szükség" az alábbiakkal

Gyöngyösi választókerület - Hasonló cikkek
okt. 27., 88 napja

Ingyenes étkezés igényelhető az őszi szünetre

Ingyenes étkezés igényelhető az őszi szünetreA kormány döntése értelmében az iskolákban a hétfőn kezdődő őszi szünetre a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára napi egyszeri ingyenes meleg étkezés igényelhető, amit a helyi önkormányzat jegyzőjénél kell jelezni. Idén is mind a négy iskolai szünetben, így az ...

okt. 26., 89 napja

Védjük meg Magyarországot!

Védjük meg Magyarországot!Térségünk több településén standokat állítottunk fel, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetünk: Nem hagyjuk, hogy ránk kényszerítsék a Soros-tervet, hogy megmondják nekünk, kikkel éljünk együtt. Köszönöm segítőink önkéntes munkáját!   2017. október 26. www.horvathlaszlo.hu

okt. 9., 106 napja

Ülésezett az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége

Ülésezett az Önkormányzatok Mátrai SzövetségeA Mátra fejlesztéséről tartott előadást Horváth László Abasáron, az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége közgyűlésén. A Mátra kiemelt turisztikai térséggé nyilvánításának kapcsán beszámolt az eddig elvégzett közös munkáról, valamint arról, hogy a mielőbbi kivitelezés elősegítésé érdekében a kormány a légvezetékek földkábellel való ...