A síklaszter is csatlakozott a Szövetség a Mátráért mozgalomhoz

A síklaszter is csatlakozott a Szövetség a Mátráért mozgalomhoz

A Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter, kerekasztal megbeszélést tartott a Hunguest Hotel Galyában, melynek témája a Szövetség a Mátráért mozgalomhoz való csatlakozás illetve a mozgalom munkájának elősegítése volt.

Az egyeztetésen részt vett Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a kiemelt turisztikai fejlesztési térség cím megszerzésére létrehozott mozgalom elindítója, és dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem rektorhelyettese, szakmai közreműködő is.

Fehér Gyula, a klaszter elnöke kiemelte annak jelentőségét, hogy a síturizmus hazánkban is dekraláltan aktív turisztikai termék lett, valamint emlékeztetett: a kormány a mátraszentistváni sípályák fejlesztésére 150 millió forintos támogatást nyújtott. A fejlesztésben szereplő négy évszakos felvonóhoz szükséges önrészt a sípályát üzemeltetők teszik hozzá saját forrásból. A beruházás részeként olyan sífelvonót építenek, amelyet a következő szezon kezdetére üzembe állítanak, és azok egész éves turisztikai attrakciót jelentenek majd az érintett térségekben, így a környékbeli szálláshelyek kihasználtsága tovább emelkedik. A közeljövőt érintő, tervben lévő beruházások egyike a Kékestetőre építendő, egész évben használható kabinos felvonó – mondta Fehér Gyula.

Horváth László a megbeszélésen hangsúlyozta: az új turizmusfejlesztési törvény nem egyedi attrakciókat támogat, a fejlesztések térségi alapon történnek. A kiemelt turisztikai térség címmel járó jelentős források meglévő attrakciók vagy eddig ki nem aknázott lehetőségek koncentrált fejlesztésére is fordíthatók. A cím eléréséhez most készülő szakmai anyag egyik fő csapásiránya a négy évszakos Mátra kialakítása. A támogatások alanyai az önkormányzatok és állami szereplők lehetnek, azonban a fejlesztéseknek köszönhetően a magánszolgáltatóknál is jelentős többlet csapódhat le.

A képviselő hangsúlyozta a turizmus biztonságának fontosságát, melyet a légvezetékek földkábeles kiváltásával is erősíteni kívánnak. A hálózat tervezése már elindult, őszre költségeket is tartalmazó engedélyes tervek születhetnek. Horváth László kiemelte: a Szövetség a Mátráért mozgalom nyitott, mindenki véleményét, javaslatát várják.

Kőrösi Péter, a síklaszter helyettes elnöke kiemelte: szeretnék a mátrai attrakciókat összekötni, tematikus – például babakocsis és terepfutó – útvonalakat létrehozni, szelfipontokat kialakítani, fejleszteni a kerékpáros utak jelölését, eseményeiket összehangolni a Mátrában zajló rendezvényekkel.

 

2017.07.07.

Forrás: kekesonline.hu

Fotó: Gál Gábor

Megosztás "A síklaszter is csatlakozott a Szövetség a Mátráért mozgalomhoz" az alábbiakkal

Büszkék vagyunk - Hasonló cikkek
jan. 28., 23 napja

Bélapátfalviak a Parlamentben

Bélapátfalviak a Parlamentben A bélapátfalviakkal közös történetünk mostanában gyönyörű épületek mentén íródik: döntés született az apátság felújításáról, átadtuk az új tanuszodát, most pedig meglátogattak a parlamentben. Köszönöm, hogy elfogadták meghívásomat!   2018. január 28. www.horvathlaszlo.hu

jan. 27., 24 napja

Tehetségeket díjaztak a Mátra Múzeumban

Tehetségeket díjaztak a Mátra MúzeumbanTegnap a Mátra Múzeumban vehették át az Év Sportolói kitüntetéseket és a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjegyeket a díjazottak. Szívből gratulálok Pernyész Dorottya kisasszonynak, Mozsár Alex úrnak, a GYAK női labdarúgócsapatának Tari Tibor úrnak, a Seissenschmidt Kft-nek, a Belvárosi Csemege üzemeltetőinek és a Fénytech 94 ...

jan. 14., 37 napja

Újévi koncert Bélapátfalván

Újévi koncert Bélapátfalván Ha olyan esztendőnk lesz, ahogyan azt a bélapátfalvai Újévi koncert elindította, akkor idén sok felejthetetlen pillanatban lesz részünk! Sokunk nevében köszönöm a szervezőknek és az előadóknak a nagyszerű élményt, szívből gratulálok!     www.horvathlaszlo.hu Fotó: Gál Gábor 2018. január 14.