180 millió forintból újul meg a gyöngyösi idősek otthona

http://horvathlaszlo.hu/wp-content/uploads/2013/11/813_6919.jpg180 millió forintból újul meg a gyöngyösi idősek otthona

Jelentős, 180 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével újulhat meg a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által működtetett Idősek Bentlakásos Otthona. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megvalósuló projekt egyaránt szolgálja a lakók életminőségének javítását és az épület korszerűsítését, infrastrukturális fejlesztését.

A szerdai projektindító rendezvényen Horváth László kormánymegbízott elmondta: régebben a család gondoskodott az idős emberekről, ám mára a hagyományos nagycsaládok felbomlottak, ezért nő a jelentősége ezen a területen az állami, kormányzati szerepvállalásnak. Az idősek megbecsülése erkölcsi kötelesség. Nem térhet vissza az a politika, amely ezt az erkölcsi kötelességet elmulasztotta. Az idős emberek világában nem a pénz, hanem a biztonság és a méltóság az elsődleges. A biztonságot, méltóságot nyújtó fejlesztéshez pénz szükséges, s ez most Gyöngyösön rendelkezésre áll. Nagyon lényeges a lakók megfelelő tájékoztatása, lelki felkészítése is a beruházáshoz kapcsolódó ideiglenes költöztetésről, hiszen az idősek sokkal nehezebben viselik a változásokat.

Az eseményen köszöntőt mondott Faragó László, a város polgármestere, a Gyöngyös Körzete Többcélú Kistérségi Társulásának elnöke és dr. Réthy Béla alpolgármester, Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója pedig ismertette a projekt részleteit.

A Gyöngyösön a Dózsa György u. 20-22. szám alatt található otthonban jelenleg száz idős embert gondoznak a gyöngyösi járás területéről. A beruházás során a nem megfelelő műszaki állapotú épületet akadálymentesítik, szigetelik, modern nyílászárókkal, energiatakarékos berendezésekkel, eszközökkel szerelik fel. A lakóterek és a közösségi terek zsúfoltsága csökken, e terek a funkcióik átcsoportosításával mintegy 250 négyzetméterrel bővülnek. Egy teljesen új imaszoba is létesül, mivel eddig nem volt vallásgyakorlásra alkalmas, meghitt környezet a lakók számára. Felújítják az otthon huszonnégy dolgozójának öltözőit is, a nővérszobákba pedig informatikai rendszer kerül.

A kivitelezési munkák a közbeszerzést követően, előreláthatólag jövő márciusban kezdődnek és szeptemberre fejeződnek be. A bontásban, a lakók ideiglenes átköltöztetésében, majd az építkezés utáni területrendezésben közfoglalkoztatottak is részt vesznek.

www.horvathlaszlo.hu

fotó: Gál Gábor

2013. november 6.

Megosztás "180 millió forintból újul meg a gyöngyösi idősek otthona" az alábbiakkal

Első az egészség - Hasonló cikkek
márc. 16., 187 napja

Babamentő inkubátor Gyöngyösön

Babamentő inkubátor GyöngyösönBabamentő inkubátort adtak át a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban csütörtökön. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az inkubátor ugyan egy kis eszköz, de annak az újszülöttnek, akinek az életben maradását szolgálja majd, az egész világot jelentheti. Hozzátette: a kórház ...

nov. 27., 1392 napja

1,2 milliárd forintos fejlesztés a gyöngyösi kórházban

1,2 milliárd forintos fejlesztés a gyöngyösi kórházbanGyöngyösön, a Bugát Pál Kórházban kormányzati segítséggel, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázati rendszerében egy több mint 1,2 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben. Új, korszerű, négyszintes, háromezer négyzetméteres szárny épül, az új informatikai és orvostechnikai eszközöket pedig ...

aug. 17., 1494 napja

Egészségfejlesztési iroda nyílik Parádfürdőn

Egészségfejlesztési iroda nyílik ParádfürdőnA Parádfürdői Állami Kórház sikeres pályázata eredményeként, a kormány támogatásának köszönhetően hamarosan Parádfürdőn is egészségfejlesztési iroda nyílik – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, kormánymegbízott. Szavai szerint országosan 7 milliárd forintot biztosít arra a Fidesz-kormány, hogy az ...